Betaler I for meget for jeres leasede kopimaskine?

Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
08.11.17

Alt for ofte hører man om eksempler på, at kopimaskinemarkedet for leje- og leasing aftaler er uigennemskueligt og kunderne er usikre på om de bliver snydt.

En dom i Højesteret den 27. september viser at der er kunder som bliver snydt, og der er grund til at se sine aftaler igennem.

I den afsagte dom bliver leasing-tageren snydt for værdien af sin gamle kopimaskine. En leasing aftaler løber over en længere periode – ofte ca. 5 år – men i løbet af perioden kan skolen blive fristet til at indgå aftale om en ny kopimaskine. Den nye maskine ankommer og den gamle bliver taget retur. Men restgælden i den gamle maskine er skrevet ind i aftalen om den nye maskine.

Imidlertid sker det ofte, at den gamle bliver solgt videre – uden at skolen får det at vide og således at kopimaskineleverandøren stopper gevinsten ved salget i egen lomme, selvom skolen er blevet pålagt restgælden i maskinen. I Højesterets dom slås det fast, at skolen i sådanne tilfælde skal have godskrevet det den gamle maskine bliver solgt til.

Læs mere om dommen her.