fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

“Du låner altså bare ikke lige penge i en landzone”: Om processen fra drømme til nybyggeri for 10,5 mio. kr.

Forberedelse betaler sig! Med hundredevis af timers forberedelse, forældregældsbreve og en entusiastisk skoleleder, er det lykkedes Gudenådalens Friskole at låne 10,5 mio. kr. til nybyggeri. Skoleleder Sven Wortmann fortæller om processen i magasinet Friskolen nr. 6 i artiklen "Du låner altså bare ikke lige penge i en landzone".
Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori Magasinet Friskolen , Pædagogik og skoleliv
21.03.18

Trods et kuldsejlet tilløb er det lykkes for Gudenådalens Friskole at låne 10,5 mio. kr. til nybyggeri. Vejen har været lang, og har krævet mange timers forarbejde både i bestyrelsen og hos forældre.

Men det er kun lykkedes, understreger skoleleder Sven Wortmann, med hårdt arbejde, engagerede frivillige forældre med de nødvendige kompetencer, og en klart beskrevet strategi.

En af flere centrale figurer i projektet har været forælder på skolen, Søren Møller: "Planen var at lave så solidt et forarbejde, at banker og realkreditinstitutterne blev oprigtigt interesserede i os. Vi måtte ikke gå til dem, før vi var helt klar” fortæller Søren Møller.

De, og forældrene var så klar, at forældrene tidligt i forløbet tegnede gældsbreve for 1,2 millioner kroner som et led i finansieringen. Forældre, bedsteforældre og venner af skolen tog ansvar for den første risiko, hvis noget skulle gå galt!

Få resten af historien om tålmodighed, nærhed og fællesskab i artiklen "Du låner altså bare ikke lige penge i en landzone".

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12