fjern søgeboks

FORÆLDRESKABET er temaet i Magasinet nr. 40

Magasinet Friskolen stiller skarpt på mødet mellem skole og forældre. Vi har spurgt normkritiker Maj My Humaidan og antropolog Henrik Hvenegaard Mikkelsen, hvorfor mødet i disse år lader til at blive mere og mere udfordret. Læs også om den kunstige intelligens, der indtager klasselokalet, hvordan friskoler skaber og formidler deres fortælling og om FRISKOLERNEs nye strategi for 2025. Du kan også læse om tidligere friskoleelev Emil Veber Rasmussen, og fordyb dig i en håndfuld nye elevklummer - blandt meget andet.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Presse & politik , Administration , Magasinet Friskolen
09.10.23

Magasinet Friskolen stiller skarpt på, når mødet mellem forældre og skole bliver svært. Mange moderne forældre er dybt engagerede i deres børns liv og skolegang, og det er godt, men flere og flere friskoler oplever også i stigende grad at mødet med forældrene kræver mere og og mere på grund af særønsker og mistillid. Hvad er der på spil? I temaet denne gang har vi spurgt Maj My Humaidan, normkritisk friskolemor, og Henrik Hvenegaard Mikkelsen, far og antropolog. 

Kunstig intelligens, AI, og chat-bots er efterhånden ikke til at komme udenom - heller ikke i klasselokalet. Men er det en mod- eller medspiller? Vi har spurgt de, der uddanner de kommende lærere, og en lærer der sidder midt i det. Læs "Den kunstige intelligens indtager klasselokalet".

Hvordan skaber og formidler I fortællingen om jeres friskole? Der er mange veje at gå, ligesom friskolens værdisæt, historie og lokalområde spiller ind. Vi har spurgt Lødderup Friskole og Oure Friskole, hvordan de griber opgaven an. Måske er der inspiration for din friskole at hente i "Værn om den gode fortælling". 

Læs også portrættet af den skuespiller og instruktør Emil Veber Rasmussen, som er tidligere friskoleelev og som mindes, hvordan hans tid på Svindinge Friskole har været med til at forme ham. Find "Friskolen er en del af Emil Veber Rasmussen".

Hvad fylder hos vores elever? I magasinets elevklummer vælger eleverne selv, hvad de gerne vil skrive om. Det kommer der hver gang et væld af meget forskellige elevklummer ud af. Du kan læse fem af dem i magasinet denne gang. Fælles for dem er, at det er betragtninger fra den enkelte friskoleelevs liv, som det ser ud lige nu. 

Børne- og undervisningsminster Mathias Tesfaye udtalte i august, at han også ville have, "at fremtidens overlæger kan spejle et æg og slå søm i et bræt." på Rudolf Steinerskolen i Aarhus synes de mest af alt, at det lyder ret uambitiøst. Hos dem er fag som smedning, plakattegning og biavl obligatoriske fag - og det er der ikke noget nyt i. Tag med til Aarhus i artiklen "Vi bruger friheden til at undervise i håndværksfag". 

Ovenstående er bare noget af det, der har fundet vej til Magasinet Friskolen nr. 40. Hvis du ikke sidder med en fysisk udgave af magasinet, så husk at du kan læse og dele alle historier gratis på www.magasinetfriskolen.dk og i magasinets gratis app.

God læselyst!


MAGASINETS GRATIS APP - læs, lyt og del let artikler fra både nye og gamle magasiner.
APP'en kan downloades her:
iPhone/iPad
Android- Smartphone/tablet
Computer

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12