Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobil-applikationer

Frie grundskoler er ikke omfattet af denne lov…
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
13.08.19

I juni 2018 trådte ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer” i kraft. Loven medfører et krav om, at offentlige organer skal sikre, at eksempelvis personer med forskellige handicap i højere grad kan gøre brug af hjemmesider og mobilapplikationer.

Vi er blevet kontaktet af flere friskoler, der har modtaget henvendelse fra et firma, som netop henviser til ovennævnte lov og i den sammenhæng tilbyder deres hjælp, så skolerne kan komme til at leve op til lovens bogstav.

Frie grundskoler er ikke omfattet af loven, medmindre hjemmesiden indeholder væsentlige administrative funktioner. Er det fx kun muligt for forældre at indskrive deres barn på friskolen via hjemmesiden, vil der være et krav.

Når skolen ved førstkommende lejlighed skal revidere/forny hjemmesiden, vil det være en god anledning til at gøre hjemmesiden så brugervenlig, at siden lever op til kravene i ovennævnte lov.

Hvis der er brug for uddybning, kan Friskolernes Hus kontaktes.