Nu er det tid at placere (sommer-)ferien

Hvis skolen ønsker, at lærerne afholder deres 5 ugers ferie på et andet tidspunkt end foreskrevet i overenskomsten, så skal dette meddeles inden udgangen af marts måned.
Af: Peter Højgaard Petersen, Friskolerens Hus
Kategori Administrative nyheder
22.02.17

Ifølge læreroverenskomstens § 29 (s. 31 i ”Ansættelsesvilkår …  OK 2015-2018”) afholder lærere, børnehaveklasseledere og ledere 5 ugers samlet ferie i de sidste 20 hverdage i juli måned samt de 5 første hverdage i august måned. Skoler, der ønsker dele af ferien placeret på andre tidspunkter, for eksempel i uge 42 eller uge 7, skal meddele dette skriftligt senest 31. marts til de pågældende medarbejdere.

For skolens øvrige medarbejdere skal der ligeledes fastsættes/aftales plan for afholdelse af ferien. Alle medarbejdere har krav på 5 ugers ferie, og at hovedferien på 3 uger afholdes samlet i ferieperioden fra 1. maj til 30. september.

Ud over de 5 ugers ferie – som følger af ferieloven – har de fleste medarbejdere ret til 5 særlige feriedage i medfør af deres overenskomst eller individuelle ansættelsesaftale. Ferievejledningen fra Friskolernes Hus udsendes i en ajourført udgave i begyndelsen af foråret.