fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Opdateret tilskudsberegner og budgetprogram

Regeringen har afsluttet forhandlingerne om finansloven, som Folketinget senere i denne uge vedtager. På baggrund heraf har Undervisningsministeriet udsendt takstkatalog for Finanslov 2019.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
19.12.18

De endelige tilskudstakster for 2019 afviger kun på ét område fra taksterne, som fremgik af finanslovsforslaget fra august måned - nemlig på specialundervisningsområdet. Koblingsprocenten er, som bekendt, fastholdt uændret på 76 %.

Taksterne til specialundervisning
Taksterne til specialundervisningen er nedsat med lidt over 10 % i forhold til ovennævnte forslag. Taksten for 1. specialundervisningselev bliver således 113.662. kr. – på forslaget i august var taksten 127.252 kr. Taksten for 2. elev er sat ned til 102.296 kr., og taksten for de efterfølgende elever er sat til 68.197 kr. Tillægstaksten til profilskoler for elev nr. 13 og efterfølgende er sat til 43.529 kr.

Nedsættelsen af taksterne skyldes, at skolerne har søgt specialundervisningstilskud til betydeligt flere elever, end ministeriet forventede, da finanslovsforslaget blev beregnet. Eftersom der er afsnøret en fast sum til specialundervisning, vil taksterne falde, hvis antallet af ansøgninger er højere end det antal, der blev lagt til grund for beregningen af den afsnørede sum. 

Taksterne til inklusion
Taksterne til inklusionstilskud er finjusteret med få hundrede kroner i forbindelse med beregningen af det endelige takstkatalog for 2019.

Opdateret tilskudsberegner og budgetværktøj
På baggrund af det nye takstkatalog har Friskolernes Hus opdateret tilskudsberegneren samt budgetværktøjet med tilhørende vejledning. Disse kan hentes via nedenstående links:

Tilskudsberegner

Budgetværktøj 2019 og 2020

Vejledning til budgetværktøj

Takstkatalog 2019

Undervisningsministeriets hjemmeside med takstkataloger

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12