Rammerne for lederløn er på plads

Rammerne for aflønning af skolens øverste leder består dels af organisationsaftalen/overenskomsten, dels af en bemyndigelse til, at bestyrelsen og lederen kan indgå aftaler om engangsvederlag.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
24.09.19

Organisationsaftalen er på plads, og i sidste uge kom så den nye bemyndigelsesskrivelse fra STUK.

Bemyndigelsesskrivelsen af 17. september 2019 refererer til den nye organisationsaftale for ledere, som trådte i kraft 1. januar 2019 og erstatter den gamle bemyndigelsesskrivelse af 20. juni 2003. Sidstnævnte var knyttet til den gamle organisationsaftale for ledere, lærere og børnehaveklasseledere.

I den nye aftale er den øverste beløbsgrænse løftet til 130.000 kr. årligt – i grundbeløb 31. marts 2012 kr. Det er præciseret, at pensionsbidrag ydes ud over beløbsgrænsen.

Bemyndigelsesskrivelsen er stilet til skolens bestyrelse, som derfor skal have den tilsendt fra skolens administration.

Den nye bemyndigelsesskrivelse kan findes HER.