Registrering af skolens reelle ejere – inden 1. december

Fri- og privatskoler skal senest 1. december 2017 registrere skolen og dens reelle ejere i et nyt register om ejerforhold.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
09.11.17

Som følge af lovgivning om modvirkning af skattely og komplicerede virksomhedskonstruktioner, ser det ud til, at frie grundskoler også er blevet forpligtet til at registrere skolen og dens reelle ejere i et nyt register om ejerforhold.

Fristen for registrering er 1. december 2017, og kan let foretages ved at klikke ind på nedenstående link – skolen behøver ikke ekstern hjælp til at foretage registreringen.

Men hvem skal registreres som skolens reelle ejere – når nu skolen ifølge loven skal være en selvejende institution? Det er skolens bestyrelse, der skal registreres som de reelle ejere.

Dansk Friskoleforening er forundret over, hvordan frie grundskoler kan blive omfattet af et register der handler om skattely og komplicerede konstruktioner, når skolerne hverken er skattepligtige eller komplicerede.

Derfor er Friskoleforeningen i gang med at undersøge sagen nærmere og har i den forbindelse taget kontakt til de andre skoleforeninger med henblik på en eventuel fælles henvendelse til de relevante myndigheder.

Vi håber selvfølgelig at undersøgelsen resulterer i at skolerne ikke skal registrere deres reelle ejere.

Men da det er forbundet med bødestraf at undlade registrering, vil vi anbefale, at skolerne for en sikkerheds skyld foretager registreringen inden 1. december.

LINK til Erhvervsstyrelsens hjemmeside

LINK til registrering

LINK til Vejledningen om reelle ejere