fjern søgeboks

Stærke fællesskaber forebygger eksklusion, mistrivsel og ekstremisme blandt unge

Gratis undervisningsmaterialer klæder unge på til bedre at kunne forstå et af tidens mest omtalte og komplekse emner – ekstremisme.
Af: Stærke fællesskaber
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Administration
09.05.19

I Danmark har vi en stærk tradition for at være sammen i fællesskaber, og vi har en høj social tillid. Det skal vi værne om – ikke mindst i en tid hvor politisk polarisering og ekstremistisk ideologi præger både vores egen baghave og resten af Europa. 

Stærke Fællesskaber er en vidensportal med gratis materialer om ekstremisme og radikalisering som fænomener. Det er en udfordring i dag at navigere i komplekse problemstillinger både lokalt og globalt. Formålet med materialet er at klæde unge bedre på til at forstå et af tidens mest omtalte emner – ekstremisme. Dette er højaktuelt i kølvandet på de grusomme angreb i New Zealand og Sri Lanka. 

Civilsamfundet har en afgørende rolle i at skabe og bevare stærke, lokale fællesskaber, der kan tilbyde positive tilhørsforhold og styrke unge i deres identitets- og dannelsesrejse. Inkluderende fællesskaber, hvor der er plads til alle, og hvor man kan tale om svære emner, er stærke alternative til ekstremistiske miljøer. 

Betydningen af at ”høre til” understreges, når nogen falder udenfor. Forskning peger blandt andet på, at eksklusion og mistrivsel er medvirkende til, at nogle unge tiltrækkes af fællesskaber, der er baseret på destruktive værdier af had og vold. 

Når unge mangler et sted, hvor de føler, de hører til, truer det både deres egen trivsel, men også sammenhængskraften i samfundet. Derfor er det vigtigt at styrke fællesskaber baseret på demokratiske værdier. 

Gå på opdagelse i undervisningsmaterialet på Stærke Fællesskaber til forskellige klassetrin med lektionsnoter, baggrundslæsning og opgaver til elever eller læs mere om, hvordan civilsamfundet kan spille en større rolle forebyggelsen af radikalisering og ekstremisme i en rapport om lokal modstandskraft. Alle materialer ligger frit tilgængeligt og er udarbejdet af CERTA Intelligence & Security sammen med TrygFonden og med sparring fra STUK (UVM).

Læs mere på www.stærkefællesskaber.dk

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12