fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Supplerende vejledning om inddragelse af elever ved udskrivning eller bortvisning

Spørgsmålet om skolernes pligt til at inddrage elever i forbindelse med eventuel bortvisning eller udskrivning efter skolens beslutning påkalder sig fortsat en opmærksomhed hos Folketingets Ombudsmand og tillige såvel politisk som i offentligheden.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
21.03.17

Undervisningsministeriet har besluttet at understrege, at FN´s børnekonvention også gælder på frie skoler, ved at udsende et supplerende vejledningsmateriale til det eksisterende materiale, som består af to vejledninger.

Konventionen siger, at et barn skal høres i vigtige beslutninger, der angår barnet, som for eksempel udskrivning fra sin skole. Det supplerende vejledningsmateriale skal give de frie skoler klarere og tydeligere anvisninger om, hvordan inddragelsen bør ske. Den nye vejledning vil indeholde konkrete trin for trin for anvisninger på, hvordan skolen skal håndtere inddragelsen af elever.

Ministeriet vil gennemføre en evaluering af, om det nye vejledningsmateriale har ført til den ønskede inddragelse af eleverne, når det har været i brug i et års tid. På baggrund af evalueringen vil der blive taget stilling til eventuel lovgivning på området.

Den nye, supplerende vejledning forventes udsendt i foråret 2017.

 

Eksisterende vejledninger

Til eleverne: ”Jeg har ret til at blive lyttet til”:

Til skolelederen: ”At lytte og inddrag”

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12