fjern søgeboks

Alle friskoler har deres egen ret!

Modsvar til Frie Skolers Lærerforening. Også protestskoler er værdibårne.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori
Presse & politik
17.08.16

Frie Skolers Lærerforening (FSL) har valgt at gå i medierne med et budskab om, at der oprettes for mange friskoler efter lukkede folkeskoler, og at konsekvensen er, at friskolerne ikke er værdibårne men blot bliver kopier af folkeskolerne.

»Jeg synes, det er utroligt arrogant, at lærerforeningens formand Uffe Rostrup har den holdning, at der er rigtige og forkerte friskoler. Jeg er ret sikker på, at hans medlemmer - lærerne -  på mange af de friskoler, der er opstået på ruinerne af lukkede folkeskoler, vil blive temmeligt fortørnede over sådan en melding«, siger Peter Bendix Pedersen som er formand for Dansk Friskoleforening, hvor størsteparten af de pågældende friskoler er medlemmer. 

Protestskoler er også værdibårne
»Det undrer mig, at FSL vil stå for smagsdommeri i forhold til undervisningsfriheden. De forældre og ansatte, der vælger at tage ansvaret på sig og etablere en fri skole med alt hvad dette indebærer, fortjener ros og anerkendelse. Det er et kæmpestort arbejde og det skaber stor sammenhængskraft i vores lokalmiljøer, og det er altså alt for overfladisk at sige, at disse skoler ikke er tilstrækkeligt værdibårne« påpeger Peter Bendix Pedersen.

Uffe Rostrup er bekymret for, at de mange nye friskoler fratager kommunernes forpligtelse til at sikre folkeskoler landet over. Han mener ikke, at friskolerne må være en erstatning for folkeskolerne. »Problemet er, at FSL laver den kobling, at en friskole efter en folkeskole er for lidt værdibåren og for meget kopi. Det er simpelthen så forkert! De her såkaldte »protestskoler« udvikler sig altid til mere end en kopi af den gamle skole. De bliver tvunget til at formulere værdigrundlag og drøfte skolens pædagogiske linje. Og når man kobler det med stort engagement, ja så får man altså en helt ny skole«, siger Peter Bendix Pedersen. 

Link til artiklen: <link http: www.dr.dk nyheder regionale nordjylland laererformand-mange-aabner-friskoler-naar-folkeskolen-lukker>www.dr.dk/nyheder/regionale/nordjylland/laererformand-mange-aabner-friskoler-naar-folkeskolen-lukker

 

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12