fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Fokus på sundheds- og seksualundervisning

Undervisningsministeriet har inviteret til dialogmøde om sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Pædagogik og skoleliv
23.01.19

Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab er et obligatorisk emne i folkeskolen fra børnehaveklassen til 9. klasse og dermed et fagområde, som undervisningen på de frie grundskoler skal stå mål med. I folkeskolen har emnerne ikke selvstændigt timetal, men skal indgå i undervisningen i de obligatoriske fag. Det er skolelederens ansvar, at emnerne indgår i skolens undervisning.

Resultat af undersøgelsen
En undersøgelse, foretaget af Undervisningsministeriet, viser, at der mangler ledelsesmæssig prioritering og klar ansvarsfordeling med hensyn til undervisningen i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

Undersøgelsen er baseret på spørgeskemaundersøgelser blandt skolechefer, skoleledere, undervisere, elever i (4., 7., 9. klasse) og forældre samt interviews med elever, lærere og skoleelever på tre folkeskoler og to frie grundskoler.

Der efterspørges mere faste rammer for undervisningen, og undersøgelsen viser, at lærerne kun i ringe omfang kender rammerne for sundheds- og seksualundervisningen og familiekundskab blandt andet i form af Fælles Mål, læseplan og vejledning fra Undervisningsministeriet.

Elevernes svar
Elevernes svar tyder, ifølge undersøgelsen, på, at undervisningen er utilstrækkelig, når det gælder emner som rettigheder, normer, mangfoldighed, reproduktion og seksualitet samt seksuel sundhed.

Ministeren mener, at der er behov for at løfte undervisningen i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab i grundskolen. Første skridt er et dialogmøde den 29. januar, hvor folkeskolens parter, eksperter og interesseorganisationer er inviteret.

Evalueringen af sundheds- og seksualundervisning og familiekendskab kan hentes HER

Bilag 1-5 til evalueringen kan hentes HER

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12