fjern søgeboks

Friskoler udhuler folkeskolen!

Debat i TV2 Fyn
Af: Maren Skotte, Friskolernes Kontor
Kategori
29.05.12

Nyborgs borgmester Erik Christensen (S) foreslår, at der skal 75 elever til før man kan etablere en friskole. Han er vred over, at friskoler med baggrund i lukkede folkeskoler udhuler folkeskolen. Han mener, Nyborg Kommunes skolebudget ikke hænger sammen, fordi der er opstået en friskole i Langtved med 45 børn.

Ikke alle forældre elsker stordrift
Ebbe Lilliendal, formand for Dansk Friskoleforening, siger »Havde Erik Christensen lyttet til de borgere, der bor i Nyborg Kommune, ville han med sikkerhed have kunnet forudse, at der altså kom en friskole efter man nedlagde nogle små folkeskoler. Det var meget forudsigeligt, at han skulle tage hensyn til dette i kommunens budget. Nu kommer han så og skyder med skyld på de forældre, der har valgt at tage engagementet dybt alvorligt og bruge deres grundlovssikrede ret til at etablere et alternativ til folkeskolen. Det afslører, at Erik Christensen dybest set ville have det bedst, hvis man satte den del af demokratiet ud af spil«.

Ebbe Lilliendal peger på, at det nærmer sig manipulation, når kritikerne hævder, at man skal være særligt pædagogisk alternativ for at oprette en friskole. »Det er altså dybt beklageligt, når kommuner optræder som smagsdommere på, hvad forældrene burde gøre af hensyn til, hvad der er lettest at styre for kommunen. Man kunne jo begynde med at lytte til de borgere, som altså ikke er forblændet af stordrift. Det holder ikke at lade som om, friskolerne skal have samfundets velsignelse for at kunne oprette en friskole, som skal være 20% mere alternativ end folkeskolen! Det giver ikke mening«. 

Se Erik Christensen og Ebbe Lilliendal folde deres synspunkter ud i i <link http: www.tv2fyn.dk arkiv external-link-new-window external link in new>TV2 Fyn den 25. maj 2012. 

Også borgmesteren i Hjørring Arne Boelt (S) raser over de mange nye friskoler og forsøger at ramme dem, ved at kritisere pædagogikken. Læs <link http: www.infomedia.dk mo external-link-new-window external link in new>Friskole undrer sig over borgmester, Nordjyske 24. maj 2012

Forældre bag et friskoleinitiativ i Solrød undrer sig over beskyldningerne om, at friskolerne skulle vær skyld i folkeskolens nødvendige besparelser. Læs <link http: www.infomedia.dk mo external-link-new-window external link in new>Kommunerne suger selv pengene ud af folkeskolen, Politiken 24. maj

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12