"FRISTEDER" er temaet i Magasinet Friskolen nr. 12

Det handler om jagten på forjættede fristeder i et samfund, hvor mange af os føler, at tempoet er skruet op.
Af: Malene Lund Smidt, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder, Magasinet Friskolen, Pædagogik og skoleliv
10.12.2018

I TEMAET tager Magasinet Friskolen temperaturen på forskellige af disse fristeder og deres mekanismer.

Fx handler artiklen, "Grobund", om et fristed under Jyllands snude, hvor bæredygtig udvikling forenes med et liv i et roligere tempo.

I "Der er så mange tanker..." kan du læse om, hvordan mentalisering kan hjælpe skolebørn til at lære at styre deres tanker. Mentalisering kræver tid, rum og øvelse, men kan medvirke til, at børnene får et fristed, hvor de kan slappe helt af mentalt.

Artiklen, "Enten gør du noget - eller også sidder du derhjemme...", fortæller om Pernille Møller Jensen, som ingen troede på ville få et almindeligt arbejdsliv. Heldigvis ville Pernille det anderledes, og i artiklen kan du læse om hendes arbejde som børnenes hjælper.

I sidste nummer af Magasinet Friskolen introducerede vi Unge stemmer, som er et journalistisk forløb, hvor en gruppe udskolingselever arbejder sammen med magasinet. I dette nummer af Magasinet Friskolen er det elever fra Enghaveskolen i Faaborg, der har bidraget med deres egne historier. Eleverne har selv idéudviklet, researched og skrevet artiklerne - hjulpet på vej og i mål af magasinets redaktør.

I dette nummers fotoserie kan du møde elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense. Eleverne fortæller om deres hverdag, "Hvor dansen overskygger alt"

Alt det og meget mere kan du læse i Magasinet Friskolen nr. 12. Vi ønsker dig rigtig god læselyst!

HUSK AT DOWNLOADE MAGASINETS APP!

I APP'en kan du læse alle artikler fra Magasinet Friskolen helt gratis.

APP'en kan downloades her:
iPhone/iPad: friskoler.link
Android- Smartphone/tablet: friskoler.link