fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Vil du være Debatpilot?

Frirummets næste uddannelsesseminar finder sted den 21. og 22. november på Brandbjerg Højskole. Der er få pladser tilbage.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Kurser og arrangementer , Pædagogik og skoleliv
26.09.18

Uddannelsen er planlagt som et internatophold med overnatning og forplejning. 

Seminaret starter kl. 9.00 onsdag den 21. november og slutter kl. 17.00 torsdag den 22. november. På seminaret vil du blive undervist i frirumsdebatformen, spørgeteknikker, personlig autoritet, kunsten at afbryde respektfuldt, at skærpe præmisser både mundtligt og skriftligt, samt få en masse inspiration og idéer til, hvordan man kan involvere skolen i lokale partnerskaber.

Der er kun få pladser tilbage på uddannelsen, så skynd dig at skrive til emil(at)frirummet.org, hvis du vil sikre dig en plads. Der er ingen brugerbetaling. 

Hvad er Frirummet?
Frirummet er en debatform, der skaber et rum, hvor konflikter og uenigheder anerkendes og tydeliggøres, men hvor der samtidig er plads til at udtrykke tvivl og anerkendelse af modpartens synspunkter. Det er samtidig et nysgerrigt rum, hvor vi sammen kan blive klogere på hinanden og de ting, vi debatterer. 

En frirumsdebat består af tre runder med to debattører. I den første runde trækkes fronterne op, så vi tydeligt kan se, hvori konflikten består, og hvad der er uenighed om. I den anden runde skal der reflekteres, tvivles og lyttes, og så skal debattørerne desuden forsøge at finde ud af, hvad de har til fælles. I tredje runde skal både debattører og deltagere i fællesskab forsøge at finde frem til initiativer og løsninger, store som små, der kan bringe os videre. Til at styre debattens gang, skal der være dét, vi kalder en debatpilot

Frirummet er skabt af de frie skoler: efterskolerne, højskolerne og friskolerne med støtte fra Trygfonden. Debatpilotuddannelse kan tages af lærere, forstandere eller andre fra de frie skolers bagland

Du kan læse mere om Frirummet og debatpilotuddannelsen HER 

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12