Vurdering af elevens uddannelsesparathed (UPV)

Pr. 1. august 2018 er det ikke blot elevernes faglige, personlige og sociale kompetencer, skolen skal vurdere på i forbindelse med elevens valg af ungdomsuddannelse. Fremover skal skolerne også vurdere elevernes praksisfaglige kompetencer.
Af: Malene Lund Smidt, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Pædagogik og skoleliv
27.08.18

Vurderingen er en proces, der starter, når eleven går i 8. klasse. Vurderingen følges op i 9. og evt. 10. klasse, og skolen indberetter vurderingen på optagelse.dk.

Der kan læses mere i folderen ’Vurdering af elevernes personlige, sociale og praksisfaglige forudsætninger – værktøj og inspiration’. Folderen er udarbejdet af UVM og kan downloades HER